Hon som hade allt

Då Sofias syster tar sitt liv väcks frågor om det förflutna. Vilka hemligheter döljer sig bakom familjens fina fasad?

Sofia växer upp tillsammans med sina föräldrar och två syskon i ett hem med en fin yta utåt sett. Den äldre systern Petra är en förebild för Sofia. Förutom att vara storasyster verkar hon lyckas med allt hon företog sig och hon drar blickarna till sig då hon såg bra ut och dessutom var trevlig.

Letar svar

När flickorna blir äldre får Sofia klart för sig att något inte står rätt till med Petra. Efter en orolig tid då Petra försvinner i perioder hittas hon död, efter att ha begått självmord. Systern undrar över sin systers död men får bara korta svar av sina föräldrar. Inom familjen lägger de locket på och försöker upprätthålla den vackra fasaden.

Sofia ligger ofta sömnlös på nätterna och funderar över Petras liv och omständigheterna kring hennes död. Hon bestämmer sig så småningom för att ta kontakt med uteliggare i hopp om att få ledtrådar kring sin systers sista tid i livet.

Berättelsen har ett bra driv där det visar sig vilka konsekvenserna kan bli när saker hemlighålls. Boken får ett starkt slut som berör.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Holmström den 10 mars 2023