Hon som äter jord

Thrillerartad roman med suggestiv och magisk inramning.

Cometierra dras till den våta, mörka jorden, med alla dess minnen och hemligheter. Den känns sval och lugnande. Men när hon stoppar den i munnen vänds hennes blick inåt. Hon ser människor som försvunnit, de som dött och var de nu finns.

Suggestiv och magisk

När hon är barn mördas henne mamma, en i raden av kvinnor som faller offer för männens våld. Sin mammas mördare, sin egen far, är den första hon ser när hon äter jord. Cometierras omtyckta, snälla lärare är näst på tur.  

I ett samhälle som präglas av våld och förlorade familjemedlemmar blir bördan tung. Det är många som vill veta vad som hänt med deras anhöriga. De kommer med sin sorg och sin jord hem till henne och hennes bror i det fattiga område där de bor. Andra drar sig undan, rädda för hennes magiska förmåga. 

Hon som äter jord är en rak och lättläst berättelse med bra miljöskildringar, en thrillerartad roman med suggestiv och magisk inramning. Jag tycker mycket om den. Författaren Dolores Reyes kommer från Argentina och är en del av latinamerikansk våg av litteratur som skildrar våldet i samhället med ett feministiskt perspektiv. 

Våra texter

  1. Spännande spanskspråkiga författare

    Skrivet av: Anna Sahlén

    Nya röster inom den spanskspråkiga litteraturen har nått framgång och översatts till svenska de senaste åren. Feministiska författare som kritiserar samhället, våldet och knyter an till både historia och litterära traditioner.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 15 maj 2022