Hitta Violet Park

Lucas, 16 år, får av en slump syn på en urna med aska på en hylla på ett sunkigt taxikontor. Efter det kan han inte sluta tänka på urnan och på innehållet - en gammal tant vid namn Violet Park.

Lucas har hittills mest tänkt på sin pappa Pete, den coola journalisten som varit spårlöst försvunnen i sex år och som lämnat efter sig fru och tre barn. Lucas försöker mer och mer likna honom både till stil och sätt. Till sin mammas stora förtvivlan.

Är pappa död, har han rymt, vad har hänt? Egentligen. Ingen vet, tiden går, hoppet försvinner.

Jakten på den gamla damen

Men Violet tränger sig på, längst fram i hjärnan. Hon vill bli ihågkommen och Lucas kan inte stå emot. Han undersöker, frågar, letar.

Med en del hjälp från farmor och pappas kompis Bob slingrar sig historien om Violet fram och tillbaka. Helt osannolikt visar den sig ha en hel del kontaktytor med Lucas "mytomspunne überfarsas" försvinnande.

En modig bok

Berättelsen är, trots att den är absurd och aningen skruvad, verkligen spännande, humoristisk, romantisk och sorglig. Ett ovanligt modigt tema med mycket STORT innehåll!

Det här är en bok som är lätt att tipsa om. Många, både ungdomar och vuxna kommer att gilla den, jättemycket.

Jenny Valentine fick Guardians barnbokspris 2007 för Hitta Violet Park. Jag ser verkligen fram emot att läsa mer av denna författare. Hennes bok  Trasig soppa kommer hösten 2011. Den lär vara ännu bättre än Hitta Violet Park.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 16 juni 2011