Hitta hem – guiden till din personliga inredningsstil

Syftet med denna bok är att få läsaren att välja inredningsstil utifrån den egna personligheten. Inte helt enkelt. Alternativen; att låta tillfälligheterna styra eller att följa trenderna, känns mer välbekanta.

Av: Schönning, Jimmy
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2007
Låna
Författaren har en metod som verkar bra. Han ställer välgenomtänkta frågor till läsaren av typen: Vilken sak eller möbel i ditt hem är din absoluta favorit? Vad har den för stil? Hur fick du tag på den? Hur skulle den kunna slå an tonen för inredningen?
 
Tio frågor inleder varje kapitel och leder även läsaren mot självförtroende och inredningslust. Boken är även generös med konkreta tips och vackra bilder. Även författaren visar sin personliga smak och ger en del subjektiva omdömen, t ex ”att leka toskanskt lantkök i en lägenhet på två rum och kök i Härnösand är inte något jag rekommenderar”.
 
Både Feng Shui och kunskap om byggnadsvård verkar ha inspirerat författaren, som skriver underhållande och visar upp ett stort engagemang för inredningens konst. Rekommenderas för alla som vill göra sig ett alldeles eget hem.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åsa Grenholm den 5 november 2007