Hetta

Efter månader av torka går människorna på knäna i Kiewarra. Frågan är om det gjorde Luke Hadler så desperat att han tog livet av sin familj.

Av: Harper, Jane
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2017
Låna

Aaron Falk återvänder till sin hemstad Kiewarra på den australiensiska landsbygden. Det mesta tyder på att hans barndomsvän Luke har skjutit sin fru, sitt barn och sig själv till döds.

Gamla lögner

I Kiewarra dallrar hettan och kryper under skinnet på invånarna. Floden har torkat ut, lantbruken går under. Alla är spända och stressade. Kanske beror det på hettan och den förtvivlan som följer i dess spår. Kanske beror det på hemligheterna som flera av dem bär på.

En av dem fick Aaron och hans pappa att hals över huvud ge sig av för 20 år sedan. Den unga Ellie försvann och hittades död i floden. Då gav Aaron och Luke varandra alibi, men Lukes pappa har alltid vetat att de ljög. Ellies död kastar fortfarande skuggor över både Aaron och Kiewarra.

Inte välkommen 

Han jobbar numera som polis i Melbourne och utreder ekonomisk brottslighet. Lukes pappa ber honom titta närmare på den tragiska dödsskjutningen men i Kiewarra är han inte särskilt välkommen. 

Jane Harpers Hetta är en spännande och välskriven deckare där två parallella mysterier löper längs berättelsen som präglas av hemligheter i både nuet och i det förflutna. 

 1. Mörk kust

  Tips Av: Temple, Peter Tipsat av: Ing-Britt Olofsson

  Ännu en bra deckare om en ensamstående, desillusionerad polis, som löser mordgåtor och lyssnar på klassisk musik.

 2. Fladdermusmannen

  Tips Av: Nesbø, Jo Tipsat av: Anna Sahlén

  En ung norska hittas mördad och mordutredningen kryper inpå livet på poliserna.

 3. Sommar och värme i böcker

  Artikel Skrivet av: Anna Sahlén

  Varmt ute, varmt inne, varmt i boken. Här har vi samlat tips på böcker där värmen eller sommaren spelar en stor roll.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 20 augusti 2018