Hemsökta

Tre veckor med sol, bad och ett lättsamt jobb i en lyxig skärgårdsvilla. Sommaren kan väl inte bli bättre, tror Denise och Elin. Mycket snart får de tänka om.

Av: Nordin, Magnus
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2016
Låna

Taxibåten närmar sig udden på ön och den majestätiska sommarvillan reser sig som en obelisk längst ut. Tre veckor med sol, bad och lite lättare vaktmästarsysslor. Kan sommaren bli bättre, tänker Denise och Elin.

Tre härliga sommarveckor

Vilken tur att de hittade annonsen i tidningen. Någon sökte sommarstugevakt för tre veckor i Stockholms ytterskärgård. Till en lyxvilla med kylskåpet fullt och bara att dyka i från bryggan. Vad kan gå fel på en öde ö med det upplägget, och tillsammans med den du älskar.

Det tar inte lång tid innan orosmolnen hopar sig. En historia om häxbränning för länge sedan vävs ihop med nuet, och larm och terrass-belysning som inte fungerar.

Vad finns bakom den låsta dörren i huset, och vad är det för blöta spår på golvet i hallen? Den unga fru Amanda som försvann i havet, vad hände med henne egentligen? Vilka krafter styr Denises drömmar?

Skräck i det vardagliga

Magnus Nordin väver skickligt ihop en samtidsberättelse och en skräckhistoria, det är svårt att sluta läsa. Jag har läst alla hans böcker och blev inte missnöjd med den här. Han har förmågan att göra vardagen till en rysare. Relationen mellan Denise och Elin känns verklig och svårigheterna med deras kärlek är fint skildrade.

Låna med boken till stranden eller hängmattan i sommar. Känn de kalla strömmarna under havsytan. Boken får en klar fyra i betyg.

Barnkolonin

Av: Lundberg Hahn, Kerstin Tipsat av: Annika Edlund

Joels familj flyttar till ett gammalt hus i skogen. Mammas och pappas dröm om att bo på landet och driva ett vandrarhem går i uppfyllelse. Men Joel tycker att huset är läskigt och vem är den mystiska vaktmästaren?

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sjöstedt Wirén den 2 juni 2016