Hemmet

En berättelse om när det vardagliga livet förvandlas till något obegripligt och skrämmande. En handling som griper tag och läskigt på riktigt.

Av: Strandberg, Mats
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2017
Låna

Joel återkommer till sin födelseort efter mer än 10 års frånvaro. Hans mamma klarar sig inte längre själv, Joel ska sälja huset och hjälpa henne att flytta in på äldreboendet.

Oroande saker börjar hända

För Joel är återkomsten jobbig, av många anledningar. Tonårstiden var stökig, kontakten med mamman har varit obefintlig, och gamla bekanta väcker otrevliga minnen. Hans ungdomskärlek Nina, som bröt med honom utan förvarning, jobbar dessutom på hemmet där mamman ska placeras.

Joel och Nina har fullt upp med sina obearbetade konflikter. Dessutom, på hemmet börjar oroande saker hända, de gamla ser konstiga syner och skrämmer personalen med otäckt prat. Det är som om onda andar kommit loss. Till och med demenshunden reser ragg och visar huggtänderna när den går in på avdelningen.

En riktig nagelbitare

Det här är en berättelse om när det vardagliga livet förvandlas till något obegripligt och skrämmande. Författaren målar skickligt upp hur den välbekanta och trygga ytan börjar spricka. Skräcken sprider sig,  det är som om djävulen själv är närvarande.

Den här boken är en riktig nagelbitare. Trovärdiga miljöer och personer, en handling som griper tag, och den är läskig på riktigt. Jag lyssnade på den som ljudbok, mycket bra inläst av Johan Ehn, och håret reste sig vid flera tillfällen under mina promenader i vintermörkret. Det har inte hänt sedan jag läste Stephen King för länge sedan.

Fler tips

  1. Färjan

    Av: Strandberg, Mats Tipsat av: Anna Sahlén

    Det blir en blodig natt på färjan Baltic Charisma under färden över Östersjön.

  2. Styggelsen

    Av: Hellberg, Amanda Tipsat av: Anna Sahlén

    Finlandssvenska Singas livsöde blir mörkt. Hon är synsk och hennes sällsamma förmåga blir brutalt utnyttjad.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Mats Enarsson den 15 februari 2018