Hemma i mitt hus

I det stora gula huset bor Lou och hennes pappa och många grannar. Jemima är hennes bästis i huset, de leker att de är fåglar som bor i ett träd. Men så en dag ska Jemima flytta.

Lou bor i ett stort gult hus med många fönster. Hon tänker på det som ett träd. Alla har varsin gren men de delar på stammen.

Många grannar

Lou och pappa bor i mitten. Pappa jobbar hemma. När det känns ensamt går Lou ner till Jemima. Hon är bästa vännen i huset och de leker att de är fåglar.

I huset bor även Gunilla som älskar att motionera. George och hans katter bor också där. Andra grannar är Holger och Henning och deras mammor.

En vän flyttar

En dag berättar Jemima att hon ska flytta. Till andra sidan stan. Lou blir ledsen och får ont i magen.

Pappa fattar ingenting, han bara jobbar och tittar i telefonen. Till slut förstår han ändå och då ordnar han en avskedsfest. Han bakar kaka och ritar inbjudningskort, fixar ballonger och musik. Alla vill komma och det blir så himla roligt.

Men Lou tänker att det ändå snart blir tomt och ensamt.

Att läsa själv eller som högläsning

Hemma i mitt hus av Gabrielle Frödén är en bok om Lous liv under fyra årstider. Det handlar om vardag, fest, mysterier, ensamhet, vänner och små bebisar.

En fin bok att läsa själv för dig som är sådär 7-8 år eller äldre. Men också en toppenfin högläsningsbok för förskolan eller lågstadiet.

Läs också

  1. Astrid och Amir

    Av: Lannebo, Charlotta Tipsat av: Annika Edlund

    Höstterminen börjar inte bra för Astrid. Hennes bästis är bara med andra. Ingen bänk-kompis har hon. Men så kommer Amir till klassen. Tillsammans ska de spionera.

  2. Tvillingarna

    Av: Anderberg Strollo, Åsa Tipsat av: Annika Edlund

    Första boken om Bruno som är ungefär tretusen dagar gammal. En rolig och lättläst bok för dig som är sådär 7-9 år.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 8 september 2021