Hemligheternas bok

Det finns tusentals världar och mellan dem portaler som man kan passera genom. Tim är väktare och hans uppgift är att vakta portalerna när det blir oroligt i någon värld.

För att hitta portalerna mellan de olika världarna, använder väktarna Hemligheternas bok, en magisk bok som väktarna lär sig tolka under sin lärlingstid. När portalerna är öppna lyser de som små eldar på bokens kartblad.
 
Nu lyser det många eldar i den värld Tim skickades till på sitt första uppdrag. Oroligheterna nu hänger ihop med det som hände för 50 år sedan. Fast det är förbjudet för väktare att berätta om sig själva och sitt uppdrag, kommer Tim att blanda in några svenska ungdomar i en jakt som blir både lång och farlig!
 
Det här är ett rafflande fantasyäventyr som fascinerar med alla sina olika världar och portaler! Samtidigt handlar den om helt vanliga tonåringar i Stockholm. För dig som gillar fantasy är Hemligheternas bok en ganska lättläst historia, som trots det är svår att släppa. Den passar dig mellan 9 och 15 år.

Alanna - det första äventyret

Av: Pierce, Tamora Tipsat av: Hannah Lindqvist

Första boken av fyra i en serie som heter Lejoninnans sång. Den handlar om Alanna som är en ung adelsdam. Själv vill hon hellre bli riddare i kungens tjänst.