Helenas hämnd

Helena av Skövde ser sin älskade dotter Agnes misshandlas av hennes make gång efter annan. Hon försöker få det att sluta men ingenting hjälper. Hon ser bara en utväg.

Det här är fjärde boken i Historiska medias serie ”Släkten” där olika författare skriver en egen del. Maria Gustavsdotters del Helenas hämnd utspelar sig i Västgötska Skövde på 1100-talet och handlar om Skövdes grundare och skyddshelgon Helena.

Spännande läsning

Hon gifter bort sin äldsta dotter Agnes till Sten Haraldsson. Det ser från början ut att vara ett mycket gott gifte men det visar sig med tiden att han är en fruktansvärd tyrann och hustrumisshandlare av grövsta sort. Helena försöker upphäva giftet och köpa tillbaka Agnes men det vägrar Sten gå med på. Desperata situationer kräver desperata åtgärder.

Helenas hämnd är jättebra. Jag gillar alla böckerna i serien. Det är spännande att läsa om Sverige på 1100-talet, särskilt den kvinnliga delen av befolkningen. Den här är den absolut bästa hittills. Jag älskar berättelser om starka kvinnor och Helena var en av dem.


 

Blandat blod

Av: Mazetti, Katarina Tipsat av: Helen Forsberg

Svarte är handelsresande från Blecinga kring år 1000. På en resa till Kiev träffar han Milka och kärlek uppstår omedelbart. Men vad Svarte inte vet är att han är bortlovad till en annan.

Årstafruns dolda dagböcker

Av: Eriksson, Kristina Ekero Tipsat av: Birgit Lindgren

En dagboksbaserad biografi som ger en spännande inblick i en svensk adelsdams liv i början av 1800-talet.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 7 augusti 2013