Hej, det är jag!

Kära dagbok, vad har jag gjort? Hur blev det så här? På mindre än en vecka har jag förstört precis allt. Jag har förlorat min allra bästa vän i hela världen.

Så börjar boken om Oda. Hon bor med lillasyster, mamma och pappa i en liten stad i Norge. Bästisen Helle och hennes storebror Stian är deras närmaste grannar. Barnen har varit med varandra sedan de var små, men på sista tiden har saker blivit annorlunda. Oda tycker att Stian är så himla irriterande. Han är übertöntig! Varför fattar inte Helle det?

Du får kika in i Odas värld, läsa hennes hemligaste anteckningar och dikter. Se vad hon skriver om allt som händer och läsa hennes listor över viktiga saker i livet.

Du kommer att skratta, bli nervös och gråta med Oda. Du kommer också att bli tokig på henne för att hon bara gör allting värre och värre hela tiden. Hur ska hon kunna vinna tillbaka sin bästis?

Det här är en bok som är svår att lägga ifrån sig, samtidigt som man önskar att den aldrig ska ta slut.

Gabriela Stjärna och tjuven

Av: Gunnarson, Anna Charlotta Tipsat av: Annika Edlund

Gabriela Stjärna är en kort tjej som vill bli bättre. Hon vill bli bättre på att växa, bättre på att ta det lugnt, på att trösta, på att sova ut, på att sluta skrämma upp sig själv, på att ligga lågt.