Harry, Gunnar och presenten

Bröderna Harry och Gunnar jobbar stenhårt för att få ihop pengar till mammas födelsedagspresent. Till slut håller det ändå på att gå åt skogen.

Harry är 12 och Gunnar är 9. De är bröder och bor med mamma i en lägenhet.

Harry har cykelögon och fixar vilken skrotcykel som helst, så att den blir i toppskick. Då säljer han den och tjänar pengar. Fast mest tjänar han på att laga punkor åt folk som inte själva orkar göra det.

Gunnar gillar skolan, särskilt när det är friluftsdag. Han gillar Lotten också, och fotboll och lakritsglass.

En klätterstjärna

En friluftsdag är mamma med. Killarna blir jätteförvånade, för hon visar sig vara en stjärna på att klättra. Tydligen gjorde hon det hela tiden innan de föddes. Nu har hon inte tid, och inte råd.

Men snart fyller mamma år och hon ska få klätterutrustning i present, bestämmer bröderna. Då blir hon garanterat superglad. Kruxet är bara att det kostar väldigt mycket pengar. Alltså sätter Harry och Gunnar igång med operation tjäna pengar. Det går sådär…

Roligt och spännande

De här killarna gillar jag verkligen, de är väldigt påhittiga och schyssta. Det är kul att läsa om deras jakt på pengar, även om det nästan går galet på slutet. Ett extra plus för de roliga teckningarna som finns här och där i boken.

Läs början av boken hos smakprov.se (länken öppnas i ett nytt fönster)

Jag ser fram emot att läsa nästa bok om bröderna. Harry, Gunnar och rymligen heter den.

Lyckokakan

Av: Lundberg Hahn, Kerstin Tipsat av: Annika Edlund

Det blir helt fel när Oscar får en lyckokaka och chansen att önska sig vad han vill. Plötsligt är han lika pinsam som mamma och pappa.