Hard light

Cass Neary stöter på uråldriga artefakter och ett mörkt arv efter 1960-talets frigjorda brittiska film- och musikscen.

Av: Hand, Elizabeth
Språk: Engelska
Publiceringsår: 2016
Låna

Cass landar på Heathrow med ett lånat pass. Hon har med sig en adress till en pub, sin kamera, en extra tröja och inte mycket mer.

Död och mörker 

Sin vana trogen lyckas hon hanka sig fram. Hon har förmågan att hitta sina gelikar, outsiders med alternativ livsstil och ta dagen och natten som den kommer.

Medan Cass befinner sig i London, i väntan på sin gamla ungdomskärlek, lyckas hon snubbla över en bortglömd popsångerska och ett äkta par med förbindelser till den undre världen. Ett gemensamt förflutet inom 1960-talets frigjorda brittiska film- och musikscen kopplar ihop dem och ytterligare några personer.  

Död och mörker är aldrig långt borta. Efter att ha kommit för nära mer än ett dödsfall följer Cass med till ett ödesmättat Cornwall, en plats där inspelningen av en kultfilm slutade i en tragedi. Det karga landskapet döljer flera hemligheter.

Konstens ursprung

För dig som gillar Cass Neary och hennes sätt att uppleva världen är Hard light ännu en underhållande thriller. Precis som i de två tidigare böckerna med henne i huvudrollen, Generation loss och Available dark, serverar Elizabeth Hand en uppfriskande blandning av populärkultur, kunskap och kompromisslöshet i en alternativ deckarkostym.

Elizabeth Hand har sagt att hon utgår från en verklig en plats som gjort intryck på henne när hon skriver och befolkar den sedan med karaktärer som bygger på personer hon mött. Det sätt hon gör det på får miljöerna och människorna att kliva ut från sidorna. Hon utforskar också konstens ursprung i sitt skrivande och gör det till ett slags intresseväckande poesi.

Generation loss

Av: Hand, Elizabeth Tipsat av: Anna Sahlén

Den desillusionerade Cass Neary beger sig till Maine för att intervjua en gammal förebild och möter både sitt eget mörker och andras.

Available dark

Av: Hand, Elizabeth Tipsat av: Anna Sahlén

Cass Neary får i uppdrag att titta på några gamla obskyra fotografier och dras snabbt in i en dödlig subkultur.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 20 maj 2016