Hälsningar från havets botten

När Fille börjar gymnasiet kommer Hanna in i hans liv igen efter sex år. Förälskelsen är ljuvlig och varm, svår och underbar. Tillsammans hittar de också sätt att hantera det tunga och svåra i sina familjer.

Fille börjar musikgymnasielinjen och hjärtat slår volter när han ser vem som går i parallellklassen. Hanna, som han har varit kär i sedan hon flyttade för sex år sedan. Hon är tyst och lite svår men Fille minns hennes särskilda humor och skratt. Hur ska han komma nära henne?

I Filles gäng finns barndomskompisen Jonte och brudmagneten Edwin. Familjen består av bohempappa och dessutom har Fille en fin och nära relation med sin farmor. Han saknar sin brasilianska mamma som han inte träffat sedan han var fyra år.

Men nu är det Hanna som gäller. Han lägger an och lyckas så där men till slut får de någon slags kontakt. Det tar lite tid men kärleken är ljuvlig och varm, underbar och svår.

Svåra förhållanden

Hanna bor hos sin moster, medan mamma och tvillingsyster Kajsa är kvar i Göteborg av okänd anledning. Sakta förstår läsaren, och så småningom Fille, det tragiska i hennes familj.

Också Fille har sitt att bära, sådant han knappt har varit medveten om. När han inser varför mamma har varit frånvarande under hela hans uppväxt, vet Fille först inte hur han ta sig upp från havets botten. Inte får han någon hjälp heller. Varken från pappa eller farmor.

Hanna har kommit längre, och tillsammans med henne förstår Fille att han får vara sin egen och lära sig förlåta. Sig själv och andra.

Fängslande och lättläst debutbok

Läs en relationsrysare i skolmiljö. Det är rappt och roligt berättat om hur härligt och samtidigt svårt det är med känslor och förhållanden. Christina Lindströms debutbok har fina personporträtt och bra språk, det är lättläst och fängslande. Vad kan en mer begära.

Ett litet hål i mörkret

Av: Olsson, Ingrid Tipsat av: Maria Nergård Marklund

Calle minns dagen då hans pappa dog, speciellt mycket den här dagen då mamma ringer och säger att farmor ligger på sjukhus.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 29 februari 2016