Hälsa på recept

Att det är bra att röra på sig har nog de flesta hört, men exakt hur bra är det egentligen? Och varför? Det får du veta i den här boken!

I Hälsa på recept presenterar läkarna Anders Hansen och Carl Johan Sundeberg på ett sakligt och lättfattligt sätt vad den senaste forskningen om träning och hälsa kommit fram till.

Bli gladare och mer kreativ

Visste du till exempel att för varje timme du rör på dig förlänger du ditt liv med två till fem timmar? Att dina gener kan avgöra hur du bra du svarar på en viss typ av träning? Att fysisk aktivitet förbättrar sådant som sömn, koncentration, minne och immunförsvar och kan bota depression? Att en halvtimmes joggingtur kan göra dig mer kreativ?

Det här är bara några av de spännande fakta som tas upp. Du får också veta hur olika former av träning påverkar kroppen och hur du kan dra nytta av forskarnas rön för att göra din egen träning mer effektiv.

För dig som tränar - och dig som skulle vilja

Det finns mycket intressant att läsa för dig som redan tränar och vill veta mer om hur det fungerar egentligen. För dig som skulle vilja röra på dig mer, men behöver peppas att komma igång passar boken minst lika bra. När en läser om hur mycket bättre det går att må genom att göra något så enkelt som att röra på sig, så tycker åtminstone jag att det är svårt att inte känna sig motiverad.  

Träningstrenden håller i sig

Skrivet av: Mats Enarsson

Minabibliotek har intervjuat friskvårdskonsulent Jonna Segrén om den senaste träningsvågen. Hon berättar om trender hon ser och ger tips på bra hjälpmedel och inspiration.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Hanna Widman den 19 november 2014