Guardians of Ga'Hoole

Böckerna bakom filmen "The owls of Ga'hoole" är en underbar historia för yngre läsare om värdet och lyckan med självständigt tänkande. Den första boken heter "The Capture".

I första boken blir Soren, en Tito-uggla, bortförd och satt att arbeta som hjärntvättad slav i ett "barnhem" för uggleungar. Soren lyckas övervinna hjärntvätten genom att distrahera sig med legenderna om Ga'hooles väktare. Tillsammans med en liten uggla vid namn Gylfie planerar de att fly.

Böckerna om Ga'hooles väktare förtäljer en underbar berättelse om självständigt tänkande och kamratskap. Jag reagerade något på hur Soren och Gylfie tillsammans med några andra speciella ugglor bildar en något exklusiv elittrupp. Men författaren Kathryn Lasky tror jag insåg det för hon nystade upp denna grupp mot slutet av serien och lät andra komma in.

Legend of the Guardians är med sitt budskap och vision om lärande och självständigt tänkande vad J.K. Rowling tror att hennes böcker om Harry Potter är. Det är en bokserie som antagligen förbisågs endast för att filmen inte blev en stor succé.

(Böckerna är på engelska, webbredaktionens kommentar.)

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: David Jansson den 3 juli 2012