Grimmen

Andra delen i den spännande bokserien PAX som handlar om Alrik och Viggo, två bröder som kämpar mot gammal ondska med hjälp av magi.

Av: Larsson, Åsa
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2014
Låna

Det finns ett livsfarligt djur i Mariefred. Det har bitit ihjäl en hjort och en människa. En del tror att det är en hund. Kanske den herrelösa hund som Alrik har sett vid skolan. Fast det tror han inte själv, den har han ju nästan kunnat mata. Det är nog en annan slags hund, en mycket farligare.

Kämpa mot ondskan

Bröderna Alrik och Viggo bor hos Laylah och Anders eftersom deras mamma i Stockholm inte kan ta hand om dem just nu. Och fastän Laylah och Anders är jättesnälla är det svårt att våga lita på att de står helt på Alrik och Viggos sida. Men bröderna har i alla fall varandra.

Det här är andra boken i serien Pax. Första delen heter Nidstången och i den boken lärde pojkarna känna Estrid och Magnar och förstod att de måste hjälpa dem att slåss mot ondskan i världen. Ett mycket gammalt och hemligt bibliotek behöver skyddas till varje pris.

Farligt odjur

Och nu går dessutom ett livsfarligt odjur löst om nätterna. En mystisk motorcyklist dyker också upp i staden och verkar vara en vän till Estrid och Magnar, men är det verkligen så? Samtidigt som Alrik och Viggo gör sitt bästa för att bekämpa det onda som finns i Mariefred, gör plågoanden Simon livet surt för dem.

Det här är en jättespännande och ibland lite läskig bok som det inte går att sluta läsa i. Som tur är finns det fler delar i serien. Bok nummer tre heter Mylingen.

Grimmen finns också som e-bok. Här nedanför kan du läsa början av boken, genom provläs.se.

 

Nidstången

Av: Larsson, Åsa Tipsat av: Åsa Zetterström

Det börjar inte bra för bröderna Viggo och Alrik i den nya staden. Bråk och fönsterkross, och ett våldsamt städjobb i ett underjordiskt bibliotek. Vad är det frågan om?