Gregor från Ovanjord

Pratande kackerlackor, en underjordisk stad, människor med blek hy och lila ögon. Var har Gregor och hans lillasyster egentligen hamnat? Och varför?

När Gregor har hand om sin lillasyster Boots, som är två år, tar han med henne ner i tvättstugan. Plötsligt ser han hur Boots har lyft på gallret till ett ventilationshål. Det kommer upp rök och så försvinner hon ner i hålet.

Gregor kastar sig efter. De faller och faller i en evighet känns det som. När de landar på marken träffar de på två kackerlackor som kan prata.

I Underjord

Kackerlackorna tar med sig Gregor och Boots till människorna som bor i Underjord. De förs till staden Regalia där de får bo. De blir vänligt behandlade men Gregor försöker ändå rymma med sin syster.

Det går nämligen att ta sig tillbaka till Ovanjord genom en vattenväg. Gregor och Boots lyckas smita iväg men blir anfallna av råttor. Människorna i Underjord räddar dem och för dem tillbaka till Regalia.

Rädda pappa

I Underjord pratas det om en profetia. Vad är det för krigare som nämns? Vad har det med Gregor att göra? Så får Gregor reda på att hans pappa är fånge hos råttorna i Underjord. Gregor vill fortfarande ta sig hem, men först måste han rädda sin pappa.

Den här äventyrsberättelsen är väl värd att läsa!

Gregor från Ovanjord är första boken av fem, i serien om Gregor.

Spökriddaren och hans väpnare

Av: Funke, Cornelia Tipsat av: Annika Edlund

Jon Whitcroft gillar inte att bli skickad till internatskola. Han anar att mamma vill få vara ifred med sin nya förälskelse. Jon kallar honom "Skägget", han är tandläkare och Jon avskyr honom.

Skuggporten

Av: Kaaberbøl, Lene Tipsat av: Åsa Grenholm

Skuggporten är magisk. Har du väl börjat läsa den går kommer du inte kunna sluta. Av författaren till böckerna om Skämmerskans dotter.