Gravjord

Darren tycker att allt i skolan är jobbigt. För bästisen Luke går allt som en dans. Tills han blir överkörd - och dör. Läs en riktigt ruskig rysare, lättläst men skrämmande så det räcker.

Av: Richardson, E. E
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2009
Låna

Darren hatar torsdagar. Det är hans sämsta skoldag. Franska, idrott, dubbeltimme i naturkunskap och matte. Till och med idrotten känns jobbig. Luke, Darrens bästa kompis är obrydd. För honom går skolan som en dans. Både idrotten och resten av skolarbetet verkar det som.

Utan att behöva anstränga sig fattar han allt och är bäst i klassen. Äsch! Darren måste jobba som bara den och ändå blir resultaten urusla. Nu är det projektet på naturkunskapen som han och Luke ska jobba med tillsammans. Men det har inte Luke nån lust med. Han skolkar och sticker hem för att spela dataspel istället.

En förfärlig olycka

Dessvärre kommer han aldrig hem. På vägen från skolan blir Luke överkörd och dör. Allt är så hemskt som det någonsin kan bli. Darren är förkrossad.

Strax innan begravningen letar Darren efter det enda par svarta sockar han har och hittar istället en gammal nyckel, nyckeln till Tok-Marys hus. Han minns hur hon gav honom den innan hon dog. Hon ville att Darren skulle fylla en gravdocka med blod och jord för att hjälpa hennes spöke att återvända till denna världen. Darren tror inte på svart magi eller besvärjelser. Men, han får en idé.

Gravjord är en riktigt ruskig rysare. Läs den inte för sent på natten. Den är lättläst med luftiga sidor och på knappt 90 sidor men nackhåret reser sig. Jag lovar!

Allhelgonaoffret

Av: Lidbeck, Petter Tipsat av: Susanne Midebjörk

Tänk att få bo i en herrgård med egen häst och bil, utan att betala en krona. Shirin och hennes pappa tackar ja när de får chansen, men det kommer de ångra - bittert.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 15 april 2013