Gorlans ruiner

Will är liten och spenslig och drömmer om att få börja på krigarskolan. Men istället blir han utvald till spejare.

Will har alltid drömt om att bli riddare som sin far. Men hans far är död och Will har aldrig träffat honom. För många år sedan lämnades Will in som föräldralöst spädbarn vid baron Aralds slott. Där har han vuxit upp tillsammans med några andra föräldralösa barn. Will fantiserar om att hans far var en modig och tapper riddare som offrade sitt liv i kamp för det goda.

Att bli lärling

Nu har dagen kommit då det ska avgöras om Will ska få börja på krigarskolan. Men Will är liten och spenslig och till sin besvikelse blir han inte uttagen. Istället får han börja som lärling hos spejaren Halt.

Snart får han lära sig hantera pilbåge och knivar och smyga osynlig på hemliga uppdrag. Och Will inser att spejarens uppgift är minst lika viktig som den tappre riddarens. Så hotar en ond makt riket och spejaren Halt och hans lärling Will sänds på spaning rakt in i fiendeland.

En bok till sonen

Gorlans ruiner är den spännande första delen i en fantasy-serie som heter Spejarens lärling. I slutet skriver författaren att han skrev boken för sin då 12-årige son. Sonen var liten och spenslig och författaren vill visa att alla hjältar inte är stora och muskulösa!

Här hittar du alla böckerna i serien på biblioteken.

Väktarens lärling

Av: Delaney, Joseph Tipsat av: Helen Forsberg

Tom Ward är tretton år och sjunde sonen till en sjunde son.

Gillar du Spejarens lärling?

Skrivet av: Åsa Zetterström

Läser du fantasy-serien Spejarens lärling av John Flanagan? Du har väl inte missat den andra serien, som handlar om när mästaren Halt själv var en ung spejare.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Staffan Olofsson den 14 februari 2008