Goda grunder

En mycket bra bok om du tränar på att lära dig svenska, och förstår persiska. Andra tips för att öva svenska är att titta på film, lyssna på musik, läsa böcker och prata.

Jag har läst en bok som egentligen är en ordlista som heter Goda grunder. Boken är på svenska och persiska och författare är Cecilia Fasth och Anita Kannermark. Goda grunder passar alla invandrare som kan läsa persiska och det finns bra ord i den som hjälper dig att börja prata svenska. Det var en bra bok och jag är nöjd med att ha läst den.

Tidningar, lexikon, film och andra tips

För nykommande som ska börja prata svenska finns det olika sätt att lära sig språket. Du kan läsa lexikon, sagor och en tidning som heter 8 sidor lättlästa nyheter. Allt det finns att låna på biblioteken.

På till exempel Svt play finns det bra program för dig som vill träna svenska. Bland annat nyheter på lätt svenska och olika filmer med svensk undertext. Det finns också en speciell app som du kan ladda ner gratis till en mobiltelefon. Den heter Språkplay.

Vill du översätta en text kan du använda lexikon eller Google översätt på internet.

Olika sätt att lära sig ett språk

Här i Sverige finns det olika vägar för att lära sig svenska. En del personer lär sig genom att läsa böcker, tidningar och sagor. Ibland lär man sig genom att prata svenska och lyssna på svensk film och musik.

Var aldrig rädd för att du inte kan prata svenska, för alla kan prata svenska, det tar bara tid och det behövs träning. Jag önskar alla som försöker lycka till.

Läs en tidning

 1. 8 sidor lättlästa nyheter

  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 1993
  Klassifikation: Allmänna tidskrifter och allmänna serier
  Finns som: Tidskrift
Läs mer om Svtplays språk-app

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Safdar Gholami den 19 januari 2018