Glastronen

Läs en spännande, sorglig och gripande bok som ger dig sömnlösa nätter. Första delen i en serie som överraskar.

Prins Dorian väljer kungadömet Adarlans farligaste lönnmördare Celaena Sardothien som sin kämpe i faderns tävling om vem som ska bli kungens egen lönnmördare. Dorian skickar ner Chaol Westfall, kapten för slottsvakten, att hämta Celaena från saltgruvorna där hon varit slav i ett år.

Kamp på liv och död

Celaena mer eller mindre tvingas ställa upp i tävlingen där hon riskerar att mista livet i kampen mot andra lönnmördare, tjuvar och andra brottslingar. Knappt har tävlingen hunnit börja när deltagare hittas brutalt mördade. Celaena måste komma på vem eller vad som ligger bakom attackerna innan det är försent.

En bok du inte kan släppa

Jag tycker boken är fantastisk. Om du gillar spännande, sorgliga och gripande böcker som håller dig uppe halva natten bör du plocka upp den här. Den har en otrolig kvinnlig huvudperson, Celaena Sardothien. Hon får mig att tänka på Rose Hathaway i Vampire Academy, lika skicklig på att slåss och lika självständig. Beskrivningen av Celaenas alla motståndare i tävlingen påminde mig lite om Hungerspelen, att ingen vet vem de kan lita på.

Glastronen är första delen i en serie på sju böcker (fem finns på svenska än så länge). Det som jag tyckte var lite speciellt med den här serien är hur den förändras så totalt från första boken till den sista. Ingenting blev som jag hade förväntat mig att det skulle bli efter att ha läst första boken.

Fler lästips

  1. Fantastisk fantasy

    Skrivet av: Åsa Zetterström

    Fantasy är en populär genre, och det finns många böcker att låna på biblioteken. Här är några tips för dig som vill ha hjälp att välja.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Kajsa Johansson den 13 mars 2019