Glasbarnen

Billie och hennes mamma flyttar till ett gammalt, läskigt hus. Knackningar på fönstren och gungande taklampor, vad är det fråga om. Läs en magisk spökhistoria som ger gåshud och rysningar.

Av: Ohlsson, Kristina
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2013
Låna

Billie vill verkligen inte flytta men mamma vill börja om. Pappa har just dött och i deras gamla hus finns alldeles för många minnen, tycker mamma.

Ett otäckt hus som skrämmer

Det nya huset är läskigt. Billie gillar det inte alls. Säljaren är väldigt svävande om vad som hände med den förra familjen. Varför flyttade de bara hals över huvud? Varför är alla deras gamla fula möbler kvar?

Billie vaknar på natten av knackningar på fönsterrutan. Hon ser små avtryck av barnhänder i dammet på bordet i gästrummet. Taklampan i vardagsrummet gungar helt utan anledning. Som om någon hängde i den.

Vad har hänt?

Tillsammans med sin nya kompis Alladin och tanten Ella på biblioteket börjar Billie undersöka vad som hänt i huset förut. Vad betyder glasbarnen som plötsligt dyker upp? Har huset brunnit en gång i tiden? Vem hängde i taklampan?

Allt blir läskigare och läskigare, Billie vill flytta tillbaka till stan. Alla som bott i huset verkar ha drabbats av olyckor. Nu blir plötsligt Billies mamma sjuk också. Det känns overkligt hemskt, som om någon vill Billie och mamma något ont.

Glasbarnen är en klassisk spökhistoria med spänning och gåshudsrysningar. En bladvändare för bokslukare. 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 27 april 2013