Generation loss

Den desillusionerade Cass Neary beger sig till Maine för att intervjua en gammal förebild och möter både sitt eget mörker och andras.

Cass Neary blev erkänd fotograf under en kort tid när New Yorks punkscen var som mest vibrerande. Hennes bilder bar på ett mörker och hon kände sig som mest levande när hon skildrade döden. Men sedan hände något som fick henne att tappa gnistan.

Kargt och ensligt landskap

De senaste 30 åren har Cass jobbat på lagret till en bokaffär i New York och har inte gjort några större ansträngningar för att ändra på sin situation. En dag stöter hon på en bekant som erbjuder henne ett ovanligt reportagejobb, en intervju med fotografen Aphrodite Kamestos.

Aphrodite skapade oefterhärmliga konstverk på sin tid och var inflytelserik för Cass eget fotograferande. Aphrodite drog sig undan offentligheten och har sedan dess varit bosatt på en avlägsen ö utanför Maines kust. Cass ger sig av till ett kargt och vinpinat landskap för att söka upp Aphrodite.

Blir allt mer thrillerartad

Generation loss beskriver skönheten i naturen och i fotokonsten men också det vackra som går att destillera ut från smärta och utsatthet. Frågan är bara till vilket det pris det sker. Det vilar en suggestiv stämning över boken. Den ensliga plats som Cass Neary besöker, hennes egen kärvhet och mörkret och ilskan hon bär på turas om att göra romanen allt mer thrillerartad.

Berättelsen med antihjälten Cass i spetsen griper snabbt tag i läsaren. Språket är njutbart och skapar levande miljöer och karaktärer. En bok för dig som gillar ingredienser som New Yorks punkscen, fotografi, kvinnliga outsiders, thrillers, destruktivitet och New England. Den finns också på svenska med samma titel, Generation loss.

Night film

Av: Pessl, Marisha Tipsat av: Anna Sahlén

När journalisten Scott McGrath får veta att dottern till en känd skräckfilmsregissör tagit sitt liv börjar han återigen nysta i ett ämne som några år tidigare fick honom att förlora allt.

A field of darkness

Av: Read, Cornelia Tipsat av: Anna Sahlén

Madeline Dare kan inte tro att hennes favoritkusin Lapthorne har dödat två unga flickor.

Fotografen som betraktar sig själv

Skrivet av: Anna Östman

Cindy Sherman hade ingen koll på den samtida konsten när hon började college. Idag är hon en av våra mest framstående fotografer som kommenterar sig själv, sina betraktare och sin omvärld i sina verk.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 14 januari 2016