Ganska nära sanningen

Nico börjar en ny skola i en ny stad och får chansen att hitta sig själv bland nya vänner.

Nico har flyttat från Vansbro till Uppsala. Hen har hoppat av gymnasiet och ska nu gå allmänestet på Sibylla allmänestetiska läroverk. Det blir en nystart. Livet är härligt. Allt är nytt och nu kan hen börja söka efter sig själv. Vem är hen innerst inne?

Vänner och kärlek

Nico börjar med att färga håret rosa och hen har nya kängor och vandrar genom Uppsala sökande efter faster Valenkas lägenhet. De har inte setts sen Nico var liten och känner inte varandra och nu ska Nico bo hos henne.

Lite nervöst är det att komma ensam och ny till skolan. Det visar sig inte vara något problem. Hen lär känna Hedvig och Gabriel. Det är sådana vänner Nico alltid drömt om. Här är det en tillåtande atmosfär där alla verkar ha respekt för varandra och det är viktigt att få vara som man är.

Och sen är det Beata. Underbara fina Beata som älskar att klä ut sig, har så bra idéer och som tänker likadant som Nico. Men det är inte lätt att vara kär när man aldrig fått prova vem man är.

Fler tips

  1. Nikki

    Av: Skogberg Nord, Malin Tipsat av: Anna Sahlén

    När Nikki ska börja i en ny skola har hon ont i magen. Hur ska något bli annorlunda, hon är ju fortfarande tjock och fel. Men så träffar hon Lo och en ny värld öppnar sig.