Gå i fängelse och Kvinnor utan nåd

Två kortare berättelser som berör och engagerar.

Det här är en bok som innehåller två separata berättelser. Gå i fängelse handlar om fyra, ganska trasiga, överklassungdomar som firar nyår hos den ena av dem. Föräldrarna till alla fyra firar nyår i huset bredvid och familjerna har umgåtts så länge ungdomarna kan minnas.

Vardagsspänning

Ju längre kvällen går och alkoholhalten i blodet ökar desto mer släpper de på maskerna och hemligheter delas vilket innebär att vänskapen djupnar och kvällen tar oväntade vändningar.

Den andra, Kvinnor utan nåd, handlar om tre kvinnor som lever helt olika liv i samma samhälle utan att veta om varandra riktigt. De lever sina familjeliv och håller upp en fasad som de slutligen tröttnar på och bestämmer sig för att ta tillbaka makten över sina liv och göra det som är rätt för dem.

Jag har läst det mesta av Camilla Läckberg men ingen av de andra berättelserna har berört mig på samma sätt som de här två. Det är väldigt spännande mitt i det vardagliga samtidigt som det inte tappar trovärdighet. Jag blir både överraskad och engagerad. Det är verkligen jättebra!

Fler tips

  1. Bortom varje rimligt tvivel

    Av: Persson Giolito, Malin Tipsat av: Birgit Lindgren

    Advokat Sophia Weber slåss med ett fall där hon är osäker på sin klients oskuld.

  2. En bur av guld

    Av: Läckberg, Camilla Tipsat av: Jenny Sandells

    Vackra människor i lyxiga miljöer och en välplanerad hämnd. En perfekt bok att försjunka i under semestern.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 27 juni 2022