Gängkrig 145

Jens Lapidus forsätter att beskriva Stockholms undre värld. Den här gången i formen av en serieroman.

Debutromanen Snabba Cash blev en bestseller utan dess like. Filmatiseringen drog in massor av pengar, och nu planeras den att säljas vidare till Hollywood. Nu har författaren och advokaten Jens Lapidus gett sig in på ny mark med serieromanen Gängkrig 145.

Tre berättelser

Precis som i Snabba Cash och Aldrig Fucka Upp handlar Gängkrig 145 om den kriminella undre världen i Stockholms södra förorter. Även den här gången drivs berättelsen av tre berättarröster vars historier flätas samman.

Den här gången handlar det om polisen Hägerström, förortsgangstern Mahmud och hans syster Jivan som blir våldtagen av några rikemansungar från Stureplan. En våldtäkt som är startskottet till ett smutsigt krig mellan Mahmuds kompisar och Juggemaffian som styr och ställer den undre världen i Stockholm.

Dynamik

Jens Lapidus korthuggna och säregna språk fungerar utmärkt i en serieroman. Tillsammans med teckningarna, ritade av Peter Bergting skapar de en dynamisk berättelse som påminner om de amerikanska superhjälte-serierna.

Läsaren kastas mellan de olika miljöerna. På två bildrutor förflyttas man från Stureplan till norra Botkyrka. Språket ändras också beroende på karaktär och miljö.