Från andra sidan

Fem serieversioner av H.P Lovecrafts noveller.

H.P Lovcrafts sätt att berätta fångar fantasin. I hans böcker lämnas till läsaren att fylla i de obeskrivbara fasor, galenskaper och den större helheten i den makabra mytologin han skapat. Detta blir lite av ett dilemma när hans berättelser skildras i andra medier. Den här serietolkningen är dock ett bra försök, precis som med tidigare illustrerade klassiker ges ett smakprov och en ingång till H.P Lovecrafts universum. 

En bra ingång

Serieversionen inehåller fem noveller: Främlingen,  Färg bortom tid och rum, Dagon, Från andra sidan och Skuggan över Innsmouth. Dessutom finns en bra författarpresentation med, vilket ger ytterligare mervärde. 

Eftersom H.P. Lovcraft inspirerat många skräckförfattare, speltillverkare och andra kreatörer är både ursrungshistorierna och Erik Krieks tolkningar intressanta. En bra ingång till "tyngre" H.P Lovecraft och intressant läsning för den som bara vågar ta sig an en ytligare tolkning. 

Våra texter

  1. Inflytelserik skräckförfattare

    Skrivet av: Terje Nordin

    Genom sina berättelser skapade den amerikanska skräckförfattaren H.P. Lovecraft en fragmentarisk mytologi som inte minst har påverkat modern populärkultur.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Tommy Bildström den 13 september 2018