Forget my name

En av Italiens främsta serieskapare utforskar sin relation till sin mormor.

Zerocalcare, pseudonym bakom Michele Rech, har varit den främsta figuren inom den italienska serievärlden i nästan tio år. Hans stil, rik på humor och popkulturella referenser, har lockat många nya läsare till tecknade serier och hans böcker är en ständig närvaro på landets topplista.

Letar en ring

Zerocalcares roll i animeringen av två Netflix-serier Tear along the dotted line och This world can’t tear me down har bidragit till att göra honom mer känd för en bredare internationell publik.

Forget my name är dels en självbiografisk skildring, dels en fantastisk berättelse och tar sin början med författarens, tillika huvudkaraktärens, mormors bortgång. Han får i uppdrag av sin mamma att åka till sin mormors hus för att hämta en ring som hans mormor önskade bli begraven med. När han med hjälp av en vän letar efter ringen berättar han om mormors mystiska liv samtidigt som han utforskar sin relation till henne och sin mamma.

Med Forget my name lämnar Zerocalcare de mer explicita politiska toner som kännetecknar många av hans tidigare verk, för en mer personlig skildring som rör teman som minnen, familjen, förhållande till föräldrar och smärta.

Fler tips

 1. Märit

  Av: Rossholm, Elisa Tipsat av: Anna Sahlén

  Serieberättelse som gestaltar det personliga och det eviga i en kvinnas sekellånga liv.

 1. Ihågkom oss till liv

  Av: Rubin Dranger, Joanna
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2022
  Klassifikation: Tecknade serier
  Finns som: Bok