Flytta smart

Äntligen finns det en bok som beskriver hur man ska tänka inför, under och efter en flytt.

Paulina Draganja ser flytten som en teaterföreställning i fem akter. Akt 1: Flyttrensa. Akt 2: Planera. Akt 3: Packa. Akt 4: Flytta. Akt 5: Packa upp och organisera. Alla dessa akter beskrivs på ett strukturerat och pedagogiskt sätt.

Lätt och begriplig

Planeringsfasen är den del av boken som skiljer sig markant från andra rensa i röran-böcker. Där listas allt du behöver tänka på gällande abonnemang och avtal som el, bredband och försäkringar. Allt för att minimera risken för att något ska falla mellan stolarna. Här finns också tips på hur du utvärderar flytt- och städfirmor.

Du kan givetvis läsa boken pärm till pärm eftersom den är så lättläst och begriplig. Annars kan du använda dig av registret längst bak för att hitta det du söker vare sig det är styling eller RUT-avdrag du funderar över. Här finns också en länksamling till bland annat Adressändring.

Genomsnittssvensken flyttar elva gånger under en livstid och 1,2 miljoner människor flyttade inom Sverige 2017. Många av dem hade haft både glädje och nytta av en handbok som denna. Mina föräldrar flyttade tjugo gånger och blev med tiden riktiga flyttproffs skulle jag vilja påstå. Själv har jag bara flyttat två gånger, bortsett från när jag flyttade med dem. Förhoppningsvis ska jag bo kvar där jag bor nu livet ut, men tycker ändå att boken är användbar på många sätt.  Akt 1 och 5 kan man ju i stort sett alltid ägna sig åt.

Våra texter

  1. Boktipsare: Maud Sandström

    Artikel Skrivet av: Anna Sahlén

    Maud Sandström är bibliotekarie på Umeå stadsbibliotek och uppskattar allt från näsblods-deckare till bra stickbeskrivningar. På Minabibliotek tipsar hon ofta om böcker om handarbete och annat hantverk och skriver underhållande artiklar om sådant som intresserar henne.

  2. Prylbanta

    Tips Av: Byström, Elisabeth Tipsat av: Jenny Sandells

    Öppna skåp och lådor. Det finns inga rätt eller fel, huvudsaken är att du kommer igång, tycker personerna bakom bloggen Minimalisterna.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maud Sandström den 1 april 2020