Flykten till Amerika

Trots att hon inte har några pengar lyckas Ingrid komma med på en av båtarna till Amerika. Alla hon träffar på resan är inte snälla. Följ med på ett spännande äventyr i tidigt 1900-tal.

Året är 1916 och föräldralösa Ingrid får arbeta hårt på sin moster och morbrors gård. Hela tiden tänker hon på sin storasyster Hedvig, som rest till Amerika men som nu verkar ha försvunnit. Det har inte kommit ett enda brev från Hedvig sedan hon kom fram till New York.

På rymmen

Till sist får Ingrid nog av moster Adelas elakheter och rymmer. Ingrid lyckas ta sig till Göteborg där de stora båtarna till Amerika går. På något vis måste Ingrid ta sig ombord på en båt och resa till New York för att hitta sin syster.

Ingrid har inga pengar, men på sin resa till Amerika träffar hon flera hjälpsamma människor. Det är bara det att alla inte är så vänliga som de först verkar.

Flykten till Amerika är den första spännande delen i serien Amerikaäventyret. Andra delen heter Försvunnen i New York.

Mer att läsa

 1. Försvunnen i New York

  Av: Lagerqvist, Camilla
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2020
  Klassifikation: Skönlitteratur på svenska för barn
  Finns som: Bok

Fler tips

 1. Dit ljuset inte når

  Av: Thor, Annika Tipsat av: Emma Sigvardsson

  Utklädd till flicka börjar Johan ett nytt liv, men världen utanför barnhemmet är full av faror och hemligheter.

 2. Kaspar en kunglig katt

  Av: Morpurgo, Michael Tipsat av: Catarina Henfridsson

  Den här boken utspelar sig för över hundra år sedan, år 1912. Föräldrarlösa Johnny arbetar på ett hotell där han blir vän med en grevinna och hennes katt, Kaspar. Tillsammans med flickan Lizziebeth hamnar Johnny och Kaspar på fartyget Titanic.