Flickorna som sprang

Denna spänningsroman handlar om Malvina och Jennifer som rymmer från ett HVB-hem till Stockholm där de dras in i en härva av prostitution och människohandel.

För att klara sig i den tuffa Stockholmsmiljön och få pengar tar de kontakt via nätet med villiga män som betalar bra för att träffa två unga flickor för sexuella äventyr.

Människohandel på spåren

Markus Lundström och hans kollegor i människohandelsgruppen på NOA, bland andra Natalia Volotkova med rötterna i Ryssland, har bildat ett mycket effektivt team som kommer en hemlig grupp män på spåren med att utnyttja unga flickor.

Den hemliga gruppens ledare Predator ordnar möten som inleds med en festlig middag och sedan kommer en ung flicka in, helst under 15 år, och männen förgriper sig på henne.

En av männen i gruppen, en högt uppsatt banktjänsteman, börjar få dåligt samvete och ångrar sitt sjuka beteende. Markus och banktjänstemannen får kontakt och på så sätt får människohandelsgruppen reda på att ett nytt hemligt möte ska arrangeras på en bondgård utanför Nynäshamn.

Erfarenheter från verkligheten

Författaren Simon Häggström arbetar som kriminalinspektör och i sitt jobb möter han liknande historier som utspelar sig i över hela landet. Han har ett starkt engagemang och stor kunskap när det gäller utnyttjandet av unga människor, det märks i denna fiktiva berättelse.

Simon Häggström har också skrivit två fackböcker: Nattstad och Skuggans lag.

Fler tips

 1. Sweet Lolita

  Av: Sehlstedt, Kicki Tipsat av: Eva Häggström

  Berättelsen i denna bok tar oss till unga flickors dolda värld, en jakt på bekräftelse och pengar till prylar och droger. Männens makt över dessa tjejer är skrämmande och de utnyttjas på många otäcka sätt.  

 2. Skäligen misstänkt för mord

  Av: Östlin, Lillemor Tipsat av: Eva Häggström

  Lillemor Östlin har skrivit en annorlunda deckare, som handlar om den undre världen i Stockholm.

 3. Lärjungen

  Av: Hjorth, Michael Tipsat av: Eva Häggström

  Sebastian Bergman arbetar som kriminalpsykolog men har ett privat helvete. Han är sexmissbrukare och försöker komma tillrätta med det. Han är en mycket osympatisk person.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Eva Häggström den 8 november 2019