Felet med Eden

Ava har förlorat hela sin familj och vaknar upp på en främmande plats. Samhället där hon har hamnat är skrämmande och obegripligt.

Ava som är 17 år har överlevt en influensa som dödat alla över 25 år. Hon vaknar i en sjuksal och får veta att hon är på ett ställe som kallas för Eden. När Ava börjar skolan inser hon att hon blivit placerad i Edens elit, Lustgården, bland de smartaste och de bästa. Hon förstår inte varför. Ava är visserligen begåvad men är inte lika duktig som de andra och misslyckas ofta.

Spännande bladvändare

I Eden handlar allt om att vara bäst och allt är en tävlan. Prestationer är det enda som räknas och känslor och empati är fult och fel. Mycket i Eden är obegripligt och Ava upptäcker hela tiden nya saker som inte stämmer och som inte hänger ihop. Hur har till exempel de som överlevt pandemin hunnit bygga upp hela det här samhället på bara några månader?

Någonting är väldigt fel med Eden. Frågan är vad. Och varför. Ava vill ta reda på det, men det är inte helt ofarligt. Felet med Eden är en spännande bladvändare som är svår att lägga ifrån sig.

Fler tips

  1. Röd zon

    Av: Nordin, Magnus Tipsat av: Johanna Dahlgren

    En ensam kille i ett övergivet Stockholm år 2063. En röd ballong ger honom hopp om att det finns fler överlevare. Men var finns de? Och hur hittar han dem?

  2. Slutet

    Av: Strandberg, Mats Tipsat av: Tove Liliequist

    En komet är på väg att förgöra världen. I väntan på undergången möts två ungdomar på ett oväntat sätt.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Johanna Dahlgren den 20 juni 2022