Fantastiska vidunder och var man hittar dem

När Newt kommer till USA med sin väska med magiska djur, lyckas de rymma. Snart sprider de ut sig i New Yorks centrum, vilket får stora och svåra följder.

Newt Scamander är en brittisk trollkarl som jobbar med djur och magiska varelser. Han reser omkring i världen för att undersöka och skriva om dem. När han reser till New York träffar han en annan magiker, Tina, som jobbar för Magiska kongressen i USA.

Efter ett tag ser Newt ett av sina djur flyga omkring fritt och då märker han att han råkat byta resväska med en icke-magisk man. Tina och han letar rätt på mannen och sedan fortsätter de tillsammans sökandet efter resten av djuren.

Samtidigt som Newt är i New York börjar det hända onaturliga saker i staden. Det har uppstått oförklarliga, starka vindar som förstört byggnader och gator. När till slut någon dör riskerar trollkarlarna i USA att bli gripna.

Filmen Fantastiska vidunder och var man hittar dem är regisserad av David Yates som också regisserade de fyra sista Harry Potter-filmerna. J.K. Rowling, författaren till böckerna om Harry Potter har också skrivit manus till filmen. Därför, om du gillar Harry Potter så uppmanar jag dig att se den här filmen.

Läs mer om första boken

  1. Harry Potter och de vises sten

    Av: Rowling, J. K Tipsat av: Helen Forsberg

    Den ondskefulla Voldemort dödar Harrys föräldrar när han är en liten bebis. Voldemort försöker döda Harry också men misslyckas. Harry överlever och Voldemort försvinner.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Nils S den 4 januari 2019