Familjen Knyckertz och födelsedagskuppen

Ture vill bli polis. Alla andra i hans familj gillar att ta saker som inte är deras. Som den superstora godisklubban Ture önskar sig till födelsedagen. Men hur ska de komma förbi larm och vakt?

I ett vanligt blått hus med grön dörr bor familjen Knyckertz. Utanför garaget står deras buckliga bil. Den får inte plats inne i garaget. Där står fjorton sprillans nya tv-apparater, ett uppstoppat lejon och en massa andra saker som inte ska synas.

Familjen Knyckertz tycker mycket om att ta saker som inte är deras. Det är nästan som om de inte kan låta bli. Förutom Ture, han tycker om att göra sådant man får. Han vill bli polis när han blir stor. Fy så hemskt, tycker de andra i familjen.

Nu fyller Ture snart år. Han önskar sig en gigantiskt stor polkagrisklubba som finns i godisaffären Hollies Gottis-grotta. Klubban väger minst 50 kilo och Hollie i affären vaktar den noga. Tjuvlarm har hon också.

Men Tures pappa har en plan. Det är klart att hans son ska få sin klubba. Med kofot och spadar ska de gräva en tunnel till godisaffären.

Det här är första boken om familjen Knyckertz. Den är kul och har många fina bilder. Nästa bok i serien heter Familjen Knyckertz och gulddiamanten.

Läs också

  1. Karla Brottare

    Av: Sparring, Anders Tipsat av: Annika Edlund

    Karla är åtta år och älskar att brottas. Hon brottar lätt ner sin pappa Jean och sin storebror Martin. Lätt som en plätt. Det här är en knasigt roligt bok full av galna upptåg.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 29 januari 2018