The Flintstones

Genial version av Familjen Flinta som överraskar med sin humor och politiska underton.

Mark Russel och Steve Pughs har gjort en egen version av Familjen Flinta som verkar rikta sig till unga och vuxna snarare än till barn. Serien är lika unik som genial och överraskar både i politisk ton och humor. Aktuella debatter avhandlas med stenhårt stenåldersperspektiv.

Genomarbetad och genomtänkt

I ett avsnitt som parodierar motståndet mot homoäktenskap får Fred och Wilma utstå hån i form av utrop som " Go back to the sexcave like nature intended". Samtidigt finns lekfullheten kring stenåldersversionen av vårt samhälle kvar. 

Karaktärsutveckling och en intressant bakgrundshistoria till Barneys och Wilmas son Bam-Bam förvånar och det är helt klart en genomarbetad och genomtänkt serie med ambitioner att utvecklas. Steve Pughs nästan realistiska version av Bedrock är fantastisk och bör inte missas av seriefantasten.

Fler tips

 1. Mannen som sköt Lucky Luke

  Av: Bonhomme, Matthieu Tipsat av: Tommy Bildström

  Nu finns äntligen en bra uppföljare till Morris och René Goscinnys tecknade western, med lagom många referenser till originalet och stämningsfull färgläggning.

 2. Superman: Red son

  Av: Millar, Mark Tipsat av: Tommy Bildström

  Ett rymdskepp med ett spädbarn från planeten Krypton landar i... Ukraina? I Mark Millars berättelse får vi möta en alternativ version av mannen av stål.

 3. Batman: the Dark Knight strikes again

  Av: Miller, Frank Tipsat av: Tommy Bildström

  Uppföljaren till mästerverket The dark knight returns som blev hatad av många, men älskas av undertecknad.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Tommy Bildström den 19 april 2019