Familjen Bliss magiska bageri

Rose är tolv år och längtar efter att få baka själv i familjens bageri. Men inte de tråkiga, vanliga kakorna hon får hjälpa till med nu, utan de som finns i den magiska kokboken.

Familjen Bliss äger ett populärt bageri i en mysig småstad. Vad folket i staden inte vet är att deras kakor och bakelser har magiska egenskaper, och i hemlighet hjälper de människor när de ser att det behövs.

Fyra syskon

Rose är familjens ansvarsfulla mellanbarn, inte snygg som storebror, inte rolig som lillebror och inte gullig som treåriga lillasystern. Det enda hon är bra på är att baka, tycker hon själv. En dag blir föräldrarna tvungna att resa bort. Barnen är så stora att de kan klara sig själva nu, och Rose tror att hon äntligen ska få prova på de magiska recepten. Men mamma och pappa säger nej, den magiska kokboken får de absolut inte röra eller visa för någon!

Knappt har föräldrarnas bil försvunnit förrän en okänd kvinna dyker upp. Hon säger att hon är deras moster Lily som har kommit för att ta hand om dem. Barnen tror henne inte, men blir övertygade när hon visar ett födelsemärke som alla i släkten har.

En mystisk moster

Lily är vacker som en filmstjärna. Hon bjuder på en underbar paj, och syskonen blir som förälskade i henne. Alla utom Rose som känner på sig att det är något skumt med moster Lily. På kvällen när mamma ringer och frågar hur de mår tänker hon berätta, men plötsligt kan hon inte få fram ett ord om det okända kvinnan. Vad var det i pajen, och vad är moster Lily ute efter egentligen?

Det här är en spännande och rolig historia full av magi och mumsiga bakverk. Boken handlar också om att vara modig, om syskonkärlek och om att tro på sig själv. En härlig berättelse för dig mellan 8 och 12 år som gillar magi.

Den magiska kappan

Av: Genar, Katarina Tipsat av: Annika Edlund

Livia får en alldeles underbar, röd kappa på sin 11-årsdag. Den är begagnad men bara lite, lite sliten och så vacker ändå. Läs en bok med magi, mystik, vardag och familjehemligheter.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Sara Johansson den 6 mars 2013