Färgen på drömmar

Som dotter till en prostituerad i New Orleans på 1950-talet kan stora drömmar verka omöjliga att nå. Trots dåliga odds slutar inte Josie Moraine att kämpa.

Sjuttonåriga Josie bor i New Orleans sämre kvarter, de franska kvarteren. Hon jobbar som biträde i en bokhandel på dagarna och på morgnarna städar hon på bordellen där mamman är prostituerad.

Josie tänker inte låta sig dras med på samma väg som mamman. Hon har andra planer, hon drömmer om att studera och komma bort från New Orleans. Men hon har inga kontakter och inga pengar. Hon sparar alla pengar hon tjänar men det är ändå för lite.

Hinder på vägen

I bokhandeln jobbar också Patrick. Hans pappa tog hand om Josie när hon var tolv år. Hon får bo i en lägenhet ovanpå affären för att slippa bo hos sin mamma. I gengäld hjälper hon till i bokhandeln.

Josie och Patrick har ett speciellt förhållande, men den här sommaren börjar saker och ting förändras. I kvarteret finns också Jessie...

När mamman rymmer med en känd gangster och en man dör mystiskt, hamnar Josie i polisens blickfång. Dessutom är Josie bevakad av bordellmamman och hennes medhjälpare följer varje steg hon tar.

Samtidigt försöker Josie hålla liv i sina planer för framtiden. Hon ger sig ut på en farlig väg. Hur långt är hon egentligen beredd att gå för att uppnå sina drömmar?

Strimmor av hopp

Av: Sepetys, Ruta Tipsat av: Annika Edlund

15-åriga Lina och hennes familj tvångsförflyttas till Stalins arbetsläger i Sibirien. Där handlar tillvaron om att överleva - eller gå under.