Ett magiskt arv

En berättelse om magiska riter, vänskap, kladdkakor och ett ovanligt klokt marsvin.

Signes mamma är väldigt sjuk och därför måste Signe bo hos sina mostrar. På väg ut till ön där mostrarna bor inträffar en mystisk olycka. Fler märkliga saker inträffar och mostrarna beter sig bara konstigare och konstigare.

Ingen dör och ingen föds

Snart står det klart att inga människor dör eller föds längre och på något sätt hänger allt ihop med Signe och hennes familj. Signe får veta att hon är nyckeln, bara hon kan avvärja katastrofen, dessutom är det bråttom. Men hur det hela ska gå till är det ingen som berättar. Tillsammans med nyfunna vännen Disa, bästisen Arne och marsvinet Manfred måste Signe hitta lösningen på gåtan.

Gillar du spännande böcker, nordisk mytologi och fina vänskapsskildringar är detta något för dig. En bonus är också fantastiska illustrationer samt ett recept på den perfekta kladdkakan.

Fler tips

 1. Odysseus pojke

  Av: Thor, Annika Tipsat av: Hedvig Morin

  Telemakos pappa försvann ut i krig när han var liten. Nu är kriget slut men pappa har fortfarande inte kommit hem. Måste Telemakos också bli krigare? Läs en spännande äventyrsberättelse om att bli vuxen.

 2. Theodosia och Egyptens hjärta

  Av: LaFevers, R. L Tipsat av: Emma Sigvardsson

  Spännande berättelse om Theodosia som kan känna av förbannelser som vilar över gamla föremål. När hennes mamma, som är arkeolog, kommer hem med en amulett får Theodosia en livsfarlig uppgift.

 3. Månfågel

  Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Ulrika Sjölin

  En spännande berättelse om både mystik och vardag. Vendela skriver ett brev som hon lämnar på stranden och en dag får hon svar, men från vem?