Ett hål om dagen

På Camp Green Lake finns det egentligen bara en regel: "Gör inte Chefen upprörd".

Stanley Yelnats familj har länge varit förföljda av otur. De lyckas alltid befinna sig på fel plats vid fel tillfälle. Stanley döms för ett brott han inte begått och domaren dömer honom till antingen fängelse eller 18 månader på Camp Green Lake.

Torrt och hett

Camp Green Lake ligger inte vid en sjö, eller jo det gör det men det finns inget vatten i den. Det är ett läger för dåliga pojkar som ligger mitt ute på en torr slätt där det blir minst 40 grader varmt på sommaren. Alla pojkar där ska gräva ett hål om dagen, det ska lära dem en läxa och göra dem till bra pojkar.

Men varför måste pojkarna visa allt "intressant" de hittar när de gräver för lägerledarna? Vem är Chefen egentligen och varför måste de gräva alla dessa hål? Och varför får Stanley en känsla av att allt grävande har något att göra med hans förbaskade gristjuvusling till farfars farfar?

Det tar inte lång tid innan Stanley inser att det farligaste på Camp Green Lake inte är risken för värmeslag eller att bli biten av en skorpion, skallerorm eller gulfläckig ödla.

En spännande och säregen bok som var väldigt rolig att läsa.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 18 december 2014