Ett eget lag

När Athena erbjuds en plats i dressyrlaget ställs hon inför ett svårt val. Är det rätt att svika en vän för att följa sina egen dröm?

Av: Eriksson Sjögärd, Malin
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2018
Låna

Athena tävlar i dressyr med sin ponny Master och nu erbjuder Fellbygdens ridklubb Athena en plats i deras division 2 lag. Att få tävla i ett lag är precis vad Athena vill, och dessutom har Fellbygden det bästa laget i distriktet.

Tillsammans

Problemet är att Athena och bästa vännen Petrus länge har drömt om att få tävla i ett lag tillsammans. Det är omöjligt för Athena att vara glad när Petrus inte fått en plats i laget. För hur ska hon ens kunna berätta det här för honom?

Athena vet precis hur viktiga tävlingarna är för Petrus. Petrus är en duktig ryttare men hans ponny Pi är ung och svårriden, och det har helt enkelt inte gått så bra för dem på tävlingarna. Athena vill säga ja till Fellbygden, men hur ska hon kunna göra det när det känns som att hon sviker sin bästa vän?

Följa sina drömmar

Det här är en riktigt bra berättelse om att våga följa sina egna drömmar. Det är en bok om tävlingar, lojalitet och rädslan för att såra en vän. Ett eget lag passar perfekt för alla hästälskare, men även för den som vill läsa en fin bok om vänskap.

Våra texter

 1. Ponnylycka och vardagstrassel

  Artikel Skrivet av: Emma Sigvardsson

  I Lin Hallbergs hästböcker får vi följa med i en vardag bland hästar, kompisar, stor lycka och lika stora bekymmer.

 2. Vem är du Johanna?

  Tips Av: Hallberg, Lin Tipsat av: Emma Sigvardsson

  En stark bok om sorg, saknad och att förlora sig själv, men trots allt hitta hem till slut.

 3. Hitta hem med en häst

  Artikel Skrivet av: Emma Sigvardsson

  En känsla av frihet och samspel, en vän som alltid lyssnar, att våga mer än man tror, att drömma sig bort eller hitta hem. Relationen till en häst kan bestå av många saker.

 4. Millan

  Tips Av: Hagmar, Pia Tipsat av: Emma Sigvardsson

  Millan bär på en tung hemlighet som hon inte delar med någon, men hon är också en tjej full av hästdrömmar.