En liten hattaffär på hörnet

Ellie Matthews ställs efter sin mammas död inför beslutet om hon ska överta moderns hattaffär. Detta är en lättläst och romantisk berättelse från Irland.

När Ellie Matthews mamma dör, lämnar hon också sin butik bakom sig.

Ellie, som sedan barnsben tillbringat mycket tid i affären, har utbildat sig till designer och har ett toppenjobb, så därför är hon till en början mycket tveksam till att fortsätta driva affären. Vem köper och använder hattar nuförtiden?

Hot om rivning

Hattaffären ligger i ett gammalt affärskvarter som hotas av rivning därför att en ny shoppinggalleria skall byggas. Tillsammans med sina goda vänner fräschar hon upp den nedslitna lokalen och både gamla och nya kunder kommer och gör beställningar av hattar som ska användas vid större fester, som dop och bröllop.

Mo Brady, stans nyvalda kvinnliga borgmästare, är egentligen ingen hattmänniska men känner att i sitt nytillträdda arbete kan det komma att krävas att hon använder hatt vid offentliga tillställningar. Hon blir en av Ellies första kunder och den unga modisten skapar en vacker och speciell hatt till henne.

Kundkretsen växer och det går bra för Ellie. Men rivningshot och kärlekstrubbel grumlar hennes lycka.

Detta är en enkel och lättläst romantisk berättelse från Irland.

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Eva Häggström den 5 mars 2009