En liten djävla sylt- & saftbok

Enkla recept och pedagogiska tips som inspirerar.

Den glade sylt- och saftmakaren Mats Linde börjar med att presentera sig som uppvuxen med hemmagjord sylt och saft och har därför fortsatt med detta. Som han säger så är det mycket godare och inte heller svårt. Alla moment och nödvändiga kökstillbehör beskrivs i text och bild.

Uppmuntrande läsning

De 15 recepten är mycket pedagogiska och enkla att följa. Det som kanske kan tyckas självklart, att använda tratt och torka bort slabb finns också med. Uppmaningen att inte peta i massan i silduken för att få det att gå fortare är troligtvis riktad till mig och många andra. Dessa små knep gör faktiskt recepten särskilt roliga att läsa.

”Liten men naggande god” är ett bra uttryck för denna sylt- och saftbok som dessutom innehåller ett enkelt recept på vinbärsgelé, ett måste till många maträtter enligt mig. Även lemon curd och äppelchutney sticker ut som lite extra lyxigt bland hallonsylt och flädersaft.

Som författaren säger räcker det gott med 15 recept om man är nybörjare och kanske även för den som är van men vill ha lite extra inspiration. Boken avslutas med ett peppande hejdå med hopp om att vi alla ska börja med eller fortsätta sylta och safta. Jag har lovat mig själv detta. Du då?

Våra texter

  1. Fermentera, sylta och ta hand om årets skörd

    Skrivet av: Maria Engström

    Hösten står i startgroparna och skördetiden är här. Vi tipsar om de senaste böckerna som inspirerar dig att konservera skörden på bästa sätt för att kunna njuta av sommarens smaker långt framåt vårkanten.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maud Sandström den 14 juni 2024