En hund och hans pojke

Harry har allt man kan tänka sig. Han får det han pekar på utom det han allra mest önskar sig, en hund. Tills en dag när det verkar som om hans dröm ska bli sann. Men hans föräldrar lurar honom och Harry tar saken i egna händer.

Harrys hårt arbetande och pedantiska föräldrar kan inte tänka sig något djur överhuvudtaget. Ett djur skulle vara till besvär, skulle håra ner, skulle rubba cirklarna.

När pappa kommer hem sent på Harrys födelsedag och inte har med sig någon present, lovar han ändå i ett svagt ögonblick att Harry ska få en hund. Mamma blir vansinnig men pappa har en plan. Han har bara tänkt låna hunden ett par dagar från Hundoteket, men det får inte Harry veta.

Lycka och sorg

När Harry träffar Pricken blir det stor kärlek från båda håll. Både pojke och hund är överlyckliga, men så kommer katstrofen, en dag är Pricken borta. Mamma har lämnat tillbaka honom till Hundoteket, sveket är totalt. Att en pojke kan bli så sorgsen. Att en hund kan bli så ledsen. Mamma försöker muntra upp, talar om internatskola, nya kläder och nya kamrater.

På stan en dag möts Pricken och Harry igen. Ett översvallande möte som får oväntade följder. Nu är det Harry som har en plan. Han ska inte till någon internatskola, han tänker rymma med sin älskade hund, som han tänker hundnappa.

En hund och hans pojke blev författaren Eva Ibbotsons sista bok. Det är en härlig, spännande och romantisk äventyrsberättelse om hundar och människor. En må-bra-bok för hund-och människoälskare, lite i samma stil som Kazans stjärna och Resan till River Sea.

Resan till River Sea

Av: Ibbotson, Eva Tipsat av: Annika Winning

När Maias föräldrar dör blir hon tvungen att lämna internatskolan och flytta till släktingar långt inne i Amazonas. Hon ser modigt fram mot spännande och intressanta upplevelset hos de snälla släktningarna, men det blir inte alls som hon trott.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 15 februari 2013