En hemlig vän

Vem är flickan vid gungorna?

Henrietta kommer aldrig mer att träffa eller prata med pappa, trots att han ringer varje dag. Det är hans fel att Henrietta och mamma flyttade från huset på landet in till staden. Där mamma bara jobbar hela tiden och lämnar Henrietta ensam. Allt för att pappa inte ville bo med dem längre.

Utelåst

För att komma in i höghuset där Henrietta bor nu måste hon ha en nyckel till porten. En dag när Henrietta kommer hem upptäcker hon att nyckeln är borta. Hon har ingen mobil så hon kan inte ringa efter mamma och hon känner ingen i staden.

Men, borta vid gungorna som ingen får använda ser Henrietta en flicka med röd mössa. Flickan försvinner innan Henrietta hinner hälsa. Vem är hon och vem lämnar mystiska lappar till Henrietta i skolan?

Lätt och spännande

Det här är en lättläst spökhistoria för dig som gillar Rum 213 och andra magiskt spännande böcker.

Läs också

  1. Den magiska kappan

    Av: Genar, Katarina Tipsat av: Annika Edlund

    Livia får en alldeles underbar, röd kappa på sin 11-årsdag. Den är begagnad men bara lite, lite sliten och så vacker ändå. Läs en bok med magi, mystik, vardag och familjehemligheter.

  2. Rum 213

    Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Annika Edlund

    På ett slumpartat sätt har Elvira kommit med på ett sommarkollo. Fast hon anmälde sig en vecka för sent och fast det var tio före i kön. Men ibland ska man ha tur - eller otur?

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 3 oktober 2017