En hemlig plats

Internatskolan St Kildas är en sluten värld. Men efter ett mord måste två poliser försöka tränga igenom dess allianser och maktspel för att avslöja hemligheterna som döljs i skuggor och skrymslen.

Det har gått ett år sedan tonårspojken Chris Harper mördades utanför St Kildas när det dyker upp en anonym ledtråd. Intresset för fallet är svalt och de som får chansen att visa vad de går för är två lätt utstötta poliser, ett omaka par som på olika sätt brutit mot yrkeskårens oskrivna regler.

Passionerad vänskap

De kliver in i en sluten värld med sina egna villkor. På flickskolan St Kildas är det enda som betyder något lojalitet och vänskap. Hur gör en utomstående för att ta sig igenom det nät av lögner och hemligheter som spunnits på alla nivåer? Under ytan stormar det.  

Holly, Selena, Julia och Rebecca är en kvartett tonårstjejer som funnit varandra på St Kildas. De har lyckats bryta sig loss från internatskolan och förväntningar och bokstavligen skapat magi tillsammans. Efter mordet på Chris Harper har deras passionerade vänskap börjat vittra sönder, men varför?  

Parallellt med kriminalinspektör Stephen Moran och mordutredaren Antoinette Conways arbete får vi följa med under året som leder fram till Chris död. 

Välskrivet med psykologisk djup

En hemlig plats är en dialogdriven och tät spänningsroman om tonårstid på liv och död. Passar dig som gillar välskrivna kriminalromaner med psykologiskt djup och kanske extra mycket dig som gärna läser författare som Megan Abbott och annan "teen noir". 

Tips på liknande böcker

 1. Störst av allt

  Av: Persson Giolito, Malin Tipsat av: Anna Sahlén

  En spännande psykologisk thriller om en rättegång, men lika mycket ett relationsdrama om klass, psykisk ohälsa och ensamhet.

 2. Dare me

  Av: Abbott, Megan Tipsat av: Anna Sahlén

  Om makt och vänskap på liv och död i ett cheerleading-lag.

 3. The crazy school

  Av: Read, Cornelia Tipsat av: Anna Sahlén

  Madeline Dare jobbar som lärare på Santangelo, en skola för ungdomar med psykiska besvär när två av dem dör.

 4. Never let me go

  Av: Ishiguro, Kazuo Tipsat av: Anna Sahlén

  En melankolisk roman om vänskap och kärlek. Tre skolkamrater på en isolerad internatskola tar sig an sina öden på olika sätt.

 5. Norra Latin

  Av: Bergmark Elfgren, Sara Tipsat av: Sara Johansson

  Deras ögon möts första dagen i gymnasiet. En av dem är omtyckt och bekväm i skolan medan den andra är en nykomling från norr. Båda lever för teater.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 1 februari 2018