En dos stryknin

Den gamla frun på herrgården Styles blir förgiftad och många i hennes närhet verkar ha haft motiv att mörda henne.

Konvalescent efter kriget åker Arthur Hastings och besöker sin vän John Cavendish på Styles. På herrgården har det hänt omvälvande saker på sistone. Frun i huset har gift om sig med en Alfred Inglethorpe, som alla utom hon verkar ha svårt för.

Hemligheter och osanningar

Under en natt som föregås av känslostormar och uppträdanden väcks hela huset. Mrs Emily Inglethorpe verkar ha fått något slags anfall. Hon avlider kort därefter. Arthur Hastings misstänker strykninförgiftning.

Som av en händelse befinner sig Hastings vän Hercule Poirot i en närliggande by. Han har tidigare varit anställd vid den belgiska poliskåren och introduceras i fallet. Genast börjar hans "små grå" att arbeta. De flesta av husets invånare verkar dölja saker, antingen för egen skull eller andras.

En dos stryknin skrevs under första världskriget och blev Agatha Christies första publicerade roman och är en lagom trevlig pusseldeckare.

Fängslande gifter

Skrivet av: Anna Sahlén

Stryknin har verkat inspirerande i både skönlitteraturen och i naturvetenskapen, skriver kemiprofessorn och författaren Olle Matsson. Han har kartlagt alla möjliga och omöjliga gifter och giftmord i litteraturen.

The Body in the Library

Av: Christie, Agatha Tipsat av: Anna Sahlén

Ett makabert fynd i ett bibliotek skakar en sömnig engelsk landsort.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 23 juni 2014