En dag

En film som visar en fantastisk vänskap mellan två människor. Den visar också kärlekens och livets vackra ansikte.

Språk: Engelska Svenska Norska Danska Finska
Publiceringsår: 2012
Låna

Emma Morley och Dexter Mayhew är tillsammans under en dag, den 15 juli 1988 på examensdagen från universitet. Detta blir inledningen på deras livslånga vänskap. Emma är som student principfast och ambitiös från arbetarklassen och drömmer om att förbättra världen. Dexter däremot är en förmögen charmör som ser världen som sin lekplats.

Kärleken och livet

Vi får följa deras vänskap och förhållande under 20 år. Varje år på samma dag, den 15 juli. Vi får följa dem tillsammans och var för sig. Vi får se hur Emma och Dexters vänskap utvecklas genom konflikter, hopp och förtvivlan, skratt och tårar. Under resans gång upptäcker de båda att det som de länge letat efter och hoppats på, har funnits där hela tiden. När den verkliga betydelsen av den 15 juli 1988 går upp för dem, upptäcker de vad kärleken och livet faktiskt är.

Filmen är baserad på David Nicholls bok med samma namn. Jag tycker att filmen är vacker och visar hur vacker kärleken är men också hur svår den är. Den speglar livets svåra stunder men även ljusglimtarna. När jag såg filmen på bio så skrattade jag men fällde också en och annan tår. Filmen berörde mig och jag tror den kommer beröra många andra också.

En dag

Av: Nicholls, David Tipsat av: Wiveca (Vicky) Uhlander

I min garderob ligger dagböcker från 25 års skrivande. Ibland tar jag fram dem och slår slumpvis i dem. Läser högt för mina vuxna barn ibland. Vad gjorde vi påsken 1989, 1997, 2003?

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maria Lindskog den 12 mars 2012