En bur av guld

Vackra människor i lyxiga miljöer och en välplanerad hämnd. En perfekt bok att försjunka i under semestern.

Camilla Läckberg tar en paus från Fjällbacka, där hennes populära deckarserie utspelar sig, och låter en laddad berättelse om hämnd ta plats på Östermalm i Stockholm.

Mörker under ytan

Faye, Jack och deras dotter Julienne bor i en våning där inget har lämnats åt slumpen. Men under den perfekta ytan finns ett mörker.

När Jack bedrar Faye ångrar hon djupt att hon försakat sina egna intressen och inte skaffat sig en egen karriär. Hon står ensam kvar utan bostad och inkomst. Men hon tänker inte släppa taget om Jack utan att hämnas. Steg för steg skrider hon till verket för att han ska få lida av sitt misstag.

Det här är en spännande bok, till viss del även ganska skrämmande. Porträttet av Faye kunde kanske vara lite mer trovärdigt. Jag förstår hennes motiv eftersom Jack lämnar henne utan den ekonomiska trygghet som han har försäkrat henne om att finns, men eftersom de har en dotter tillsammans känns genomförandet lite väl grymt. 

Våra texter

 1. Tyskungen

  Tips Av: Läckberg, Camilla Tipsat av: Elisabeth Sundbom

  Erika har hittat en kista på vinden i familjehemmet. I den finns en barnskjorta och ett järnkors från andra världskriget. När hon försöker lösa mysteriet händer det en massa mord.

 2. Snöstorm och mandeldoft

  Tips Av: Läckberg, Camilla Tipsat av: Helen Forsberg

  Ett slutet sällskap firar födelsedag med släkten då snöstormen drar in och hindrar all förbindelse med fastlandet. Då slår mördaren till, mitt under middagen.

 3. Svenska deckardrottningar

  Artikel Skrivet av: Helen Forsberg

  Efter att ha tröttnat på bittra, whiskeydrickande kommissarier, släppte jag in Rebecka Martinsson, Anna-Maria Mella, Erica Falck och Patrick Hedström i mitt liv. Helt plötsligt känner jag mig berörd.

 4. Super-Charlie & gosedjurstjuven

  Tips Av: Läckberg, Camilla Tipsat av: Inez Johansson

  När gosedjuret försvinner är det tur att Super-Charlie inte är som alla andra barn.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Jenny Sandells den 10 juli 2019