Elizabeth is missing

Systern Sukeys försvinnande för 70 år sedan lämnar Maude ingen ro.

85-åriga Maudes minne sviker henne. Hon gör sitt bästa för att försöka komma ihåg, skriver lappar för att hjälpa sig själv men förstår ibland inte ens varför hon skrivit saker.

En försvunnen syster

Verkligheten är suddig i kanterna och tankarna flyr undan. En oro gnager i Maude. Hennes vän Elizabeth är försvunnen men ingen tycks vilja prata om det. Istället väcker Maudes frågor bara frustration, både hos Elizabeths son och hos Maudes dotter Helen.

När Maude var 15 år försvann hennes syster Sukey spårlöst. Händelsen satte djupa spår och minnena från den tiden är fortfarande levande. De färgar Maudes strävan att ta reda på vad som hänt Elizabeth.

Spännande och välskriven

Maude är berättaren och som läsare är vi lika fast i Maudes bristfälliga minne som hon själv är. Vi har bara henne till hjälp för att lägga pusslet över vad som faktiskt sker, men också vad som hände för nästan 70 år sedan. 

Hennes bristande verklighetsuppfattning bidrar till spänningen. Elizabeth is missing är en välskriven roman som skulle kunna klassas som deckare.

Mörk jord

Av: Bauer, Belinda Tipsat av: Sonja Viklund

En ung pojke tar till desperata medel för att komma till rätta med familjens olösta trauma i den här välskrivna och prisbelönta thrillern.